Programma Doorontwikkelen BRON – RIO

Contactpersonen:

Wiebe Buising
OCW Programmamanager

Henk-Jan van Ginkel
Projectleider (saMBO-ICT)

Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO)

Onderdeel van het programma Doorontwikkelen BRON is het project RIO (Registratie Instellingen en Opleidingen). In februari en maart 2018 zijn na afstemming met de werkgroep RIO mbo, met de sectororganisaties vo, vavo en mbo, met de softwareleveranciers in deze sectoren en met DUO nieuwe afspraken gemaakt over de implementatie van RIO. Voor het mbo betekent dit dat de in 2018 geplande implementatie van handmatige invoer van het RIO register niet door gaat, maar dat de trajecten voor mbo, vavo en vo volledig gelijk getrokken worden. Direct vanaf het begin van de RIO implementatie wordt er gewerkt met een machine-machine koppeling tussen de SIS-en en het RIO-register. De komende maanden worden gebruikt om de functionele eisen en wensen die tot nu toe opgeschreven zijn door de werkgroepen in de verschillende sectoren, de ervaring die opgedaan is bij de RIO Modelleerdagen met de mbo-instellingen nog eens goed op een rij te zetten. In de periode tussen de zomervakantie en de kerst 2018 volgt een detailuitwerking in Programma’s van Eisen voor de koppeling met zowel het RIO-register als de implementatie van RIO in de koppeling met BRON. In 2019 volgt dan de realisatie en de test van de hele keten voor vo, vavo en mbo.

Het op een rij zetten van de functionele eisen en wensen door de werkgroep RIO mbo en vavo is gedaan in de volgende functionele beschrijving:

Voor meer informatie over het informatiemodel RIO zie www.rio-onderwijs.nl.

RIO in de saMBO-ICT nieuwsbrief

Nieuwsbrief 70, november 2018 RIO: Registratie instellingen en opleidingen

Even opfrissen: in het voorjaar van dit jaar hebben we voor RIO afgesproken dat er voor de zomer van 2018 een functioneel document zou liggen, voor de kerst van 2018 de PvE’s klaar zouden zijn om vervolgens in de eerste helft van 2019 te bouwen en de tweede helft van 2019 te testen, zodat we eind 2019/begin 2020 met RIO live kunnen. In de nieuwsbrief van september hebben we u bericht dat de eerste fase voor de zomervakantie afgerond is met een Functionele beschrijving RIO mbo en vavo. Vervolgens is de werkgroep hard aan de slag gegaan met de PvE’s en het ziet er naar uit dat die in de werkgroepbijeenkomst van 4 december a.s. worden vastgesteld. Door voortschrijdend inzicht tijdens het maken van de PvE’s en ook vanwege het project Centraal aanmelden zijn er een aantal wijzigingen gekomen op de Functionele beschrijving. Daarvan is een volgende versie beschikbaar op de site. Op dit moment wordt gewerkt aan detaillering van de plannen voor 2019, zodat de livegang eind 2019/begin 2020 kan plaatsvinden. Voor de meeste instellingen was het dit jaar een beetje stil met betrekking tot RIO, maar in 2019 komen we met de voorbereidingen voor de livegang zeker weer bij de instellingen terug.

Meer RIO in saMBO-ICT nieuwsbrieven »

RIO in berichten op de saMBO-ICT site

Nieuwsbrief nummer 68 is uit 6 september, 2018 - Nieuwsbrief nummer 68 is uitgekomen, met daarin de volgende onderwerpen: Inleiding, 38ste saMBO-ICT Conferentie, Gebruikersdag 8 oktober 2018, Gebruikersbijeenkomst SBB 12 november 2018, MBO Ambassadeurs, IBP in het mbo, Netwerk Informatiemanagers, 
Functionele beschrijving RIO mbo en vavo gereed 20 juli, 2018 - Onderdeel van het programma Doorontwikkelen BRON is het project RIO (Registratie Instellingen en Opleidingen). In februari en maart 2018 zijn na afstemming met de werkgroep RIO mbo en vavo, met de sectororganisaties vo, vavo en mbo, met de softwareleveranciers in deze sectoren en met DUO nieuwe afspraken gemaakt over de implementatie van RIO. Daarbij is...
Presentaties Gebruikersdag 9 april 2018 9 april, 2018 - In de bijlagen de presentaties van de gezamenlijke saMBO-ICT gebruikersdag op 9 april 2018.
Presentaties Gebruikersdag 29 januari 2018 29 januari, 2018 - In de bijlagen de presentaties van de gezamenlijke saMBO-ICT gebruikersdag op 29 januari 2018.
Presentaties Gebruikersdag 12 juni 2017 12 juni, 2017 - In de bijlagen de presentaties van de gezamenlijke saMBO-ICT gebruikersdag op 12 juni 2017. Over de onderwerpen van vandaag is op de saMBO-ICT site de volgende informatie te vinden: Het filmpje over Nummervoorziening Informatie over Digitaal ondertekenen Informatie over Doorontwikkelen BRON
Presentaties gebruikersdag 28 november 2016 28 november, 2016 - In de bijlagen de presentaties van de gezamenlijke saMBO-ICT gebruikersdag op 28 november 2016. Alle informatie over Doorontwikkelen BRON staat op de programmapagina Doorontwikkelen BRON.